Качеството е нашата сила

Novoferm е един от най-големите доставчици на врати и товаро-разтоварни решения за частни, търговски и промишлени сгради в цяла Европа. 

Със световно утвърдения ни успешен бизнес модел, ние се развиваме в България от 2004 г. насам под името Novoferm Балкан EАД. Нашата сила е в това, че осигуряваме високо качество чрез комплексни и иновативни решения за вашия дом и бизнес.

Международният път на Novoferm. Ние от Novoferm Балкан EАД, като част от голямото семейство на Novoferm, водим началото си от далечната 1955 г., когато компанията бива основана в град Иселверк Верт, Германия. Тя започва да произвежда продукти като врати и прозорци предимно от метал и стомана и постепенно разширява дейността си.

През 90-те години на миналия век Novoferm става част от  Hoesch AG и тогава започва да настъпва на международните пазари като развива собствени търговски компании в Европа. През 2003 г. се присъединява към японската Sanwa Shutter Corp представена в световен мащаб от 107 компании. Днес Novoferm обединява 25 търговски дружества и разполага с 19 производствени бази на територията на стария континент.

Novoferm Балкан  EАД започва дейността си в България през 2004 г. като днес, 18 години по-късно ние разполагаме с екип от над 60 професионалисти, достигаме оборот от над 9 млн. евро и разполагаме с добре развита база от офиси, шоурум и склад.

Дейностите на Novoferm Балкан EАД се развиват в две основни направления – като дистрибутор на продуктите Novoferm и като партньор, който предлага на клиентите си цялостни решения, касаещи реализацията на мащабни строителни проекти. Novoferm Балкан EАД отговаря за продажбата на продуктите на компанията в България чрез своята мрежа от дистрибутори.

За нас е важно да предлагаме добавена стойност за нашите клиенти, затова при ангажирането с големи строителни проекти ние поемаме изготвянето на комплексни решения от процеса на планиране и проектиране, до извършване на цялата гама от монтажни дейности, нужни за пълната реализация на обекта. Заедно с това предоставяме образцово сервизно обслужване за клиентите ни в периода на експлоатация на нашите продукти.

Фирмената ни политика се основава на принципа „Качество, а не количество!“

История на Novoferm

Фирма „Novoferm” GmbH е основана през 1955 г. в град Иселверк Верт, Германия от г-н Замдс и г-н Хофман под името „Иселверке GmbH & Ко”. Фирмата произвежда продукти предимно от метал и стомана като врати, гаражни врати, прозорци, ролетни врати и др.

 

През 1962 г.  фирмата се разраства с основаването на втори завод в град Халден, Германия. През 90-те години на миналия век Novoferm става част от Hoesch AG и започва да настъпва на международните пазари като развива собствени търговски компании в Европа.

1991г.

започва международното развитие с основаването на „Novoferm France S.A.” и „Novoferm Spain S.A.”

1992г.

фирмата променя името си на „Novoferm” GmbH. През същата година са закупени и основани заводи в Холандия, Полша, Унгария и Швейцария.

1993г.

са закупени заводите: Siegener Stahlbauten GmbH” and „Riexinger Türenwerke GmbH” в Германия.

1994г.

разширява дейността на фирмата и в Белгия

1996г.

закупува италианския производител „Schievano S.r.l. ”

2000г.

„NOVOFERM” GmbH закупува 50% от акциите на Dong Bang Steel Door Inc., Южна Корея

2001г.

придобива производителя на ел-механични мотори за врати „Тormatic GmbH”

2003г.

основава фирми в Дания, Хърватска, Австрия, Русия.

2003г.

цялата група на Novoferm е продадена на японската Sanwa Shutter Corp. by ThyssenKrupp

2004г.

се основава Novoferm Балкан АД, закупени са и заводите AS Steelgoods GmbH (Германия), ARC d.o.o. (Словения).

2021г.

Сертификат за членство в Германо-Българската индустриално-търговска камара

2022г.

Novoferm Балкан ЕАД става член на Българската асоциация за фасадната индустрия