Novoferm – Задвижване NOVOPORT IV

Системата Novoport® IV е идеален избор за задвижването на вашата секционна гаражна врата. Тя предлага дистанционно управление, което елиминира всички неудобства само с едно натискане на бутона.

Novoport® IV е ценен помощник в управлението на вашата гаражна врата, който многократно улеснява използването на гаража ви, паркирането на колата и осигурява нужния комфорт в ежедневието ви.

Повече за NOVOPORT IV

Системата Novoport® IV на Novoferm се предлага за нашите секционни гаражни врати с цел улесняване на функционирането на вашия гараж. При модернизирането на дома и изграждането на гараж за вашите автомобили не само визията на фасадата и механичните свойства на вратата са водещи за вземането на решение. Доброто и лесно функциониране на гаража и неговото задвижване играят ключова роля при избора на правилния продукт.
С цел осигуряване на максимално удобство Novoferm намира решение на проблема с отварянето на гаража без да се налага да слизате от вашия автомобил, в който и да е момент, със системата Novoport® IV. Нашите гаражни врати са напълно съвместими с електронната система за задвижване и са сертифицирани от независими институти съгласно най-новите стандарти за безопасност. С използването на тази система може да се насладите на комфорт и най-висока безопасност на вашия гараж и дом. Заедно с това системата работи с енергоспестяващо LED осветление (1,6 W) и гарантира ниска консумация на енергия в режим на изчакване (0,5 W).

Предимства

 • Модерно LED осветление с енергийна консумация от 1,6 W, осигуряващо енергоспестяване.
 • Изключително ниска консумация на енергия в режим на изчакване (само 0,5 W).
 • Възможност за външно осветление до 500 W.
 • Гарантираме високо качество със своята 5-годишна гаранция* за механиката, мотора и управлението на мотора.
 • Функция за гладък старт и стоп на устройството.
 • Автоматична самоконтролираща се изключваща автоматика и електронно контролирана осигуровка срещу нежелано повдигане.
 • Дистанционното управление разполага с автоматично криптиране на сигнала, осигуряващо максимална защита срещу манипулации.
 • Възможност за настройка на вентилационните отвори за контрол на вентилацията на гаража.
 • Удобно управление чрез лесно за използване меню.

Задвижване NovoPort®: Детайли

Защо LED?

 • Изключително ярко: 13 пъти по-ярки от обикновените лампи с еднаква мощност във ватове
 • Изключително енергоспестяващо: Изключително дълготрайно, практически неограничен срок на експлоатация
 • Изключително ефективно: Свежда до минимум потреблението на електроенергия
 • Изключително ярко

 • Изключително енергоспестяващо

 • Изключително ефективно

Управлявано от меню програмиране  
За програмирането се използва контролно табло с три бутона и 7-сегментен дисплей, което осигурява ясна и интуитивна навигация. Системното ръководство в менюто помага за избягване на пропуски при настройките. Всички настройки се запазват дори при спиране на електрозахранването, гарантирайки непрекъсната функционалност. Потребителят винаги може да определи текущото състояние на устройството, а ясното кодиране на грешките улеснява бързото и безопасно отстраняване на възможни проблеми.

LED осветление и изводи за аксесоари
Работният елемент включва съвременно, устойчиво и енергоспестяващо LED осветление, което осигурява ярка и ефективна осветеност. Изводите за кабелни аксесоари се предлагат за лесен достъп и позволяват използването на дистанционно управляеми аксесоари. Освен това, има възможност за връзка с безжичния модул на Novoferm, който дава възможност за използване на мобилното приложение „smartGarage“.

Настройка на вентилационните отвори за управление на вентилацията на гаража
За проветряване на гаража, вратата може да се отвори приблизително 10 см. Чрез импулсно задействане на втория бутон от дистанционното управление, чрез смартфон или друг импулсен генератор, вратата се придвижва за вентилация, независимо от текущата й позиция. Автоматично се затваря след 60 минути, освен ако не бъде предварително затворена чрез дистанционното управление.

Монтиран на стената контролен панел
Контролният панел за отваряне на гаража от вътрешната страна е част от интегрираното табло за управление, което не изисква отделна покупка и монтаж като аксесоар.

Зъбен ремък
Има зъбен ремък, който е защитен в релсата на гаражната врата и не изисква допълнителна поддръжка.

Дистанционно управление, включено в стандартната доставка
Стандартната доставка включва 2-канално дистанционно управление Mini-Novotron 522.

УНИКАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ: ГЪВКАВ СТРАНИЧЕН МОНТАЖ

Задвижване в дясната релса на гаражната врата. Блок за управление върху дясната стена на гаража.

Задвижване в дясната релса на гаражната врата. Блок за управление непосредствено до гаражната врата, близо до страничния фалц.

Ако страничният фалц не е достъпен, например поради наличието на съседна врата, тогава може да се използва кабелен удължител.

Всички варианти за монтаж, показани в илюстрациите 1-3, се прилагат и за лявата страна на вратата на гаража.

Преглед на основни данни

 Тип задвижване  NovoPort®
 Издърпване и избутване  550 N
 Ходова скорост  17 cm/сек.
 Максимална повърхност на вратата  15 m²
 Брой цикли/ден (отваряне/затваряне)  15
 Потребление на енергия в режим на изчакване  0.5 W
 Интегрирано LED осветление  1.6 W

1. Без допълнителна релса
Задвижването NovoPort® се интегрира директно в страничната релса на гаражната врата. Това спестява разходи за материал, монтаж и поддръжка.

2. Не се изисква допълнително пространство
Няма загуба на място в областта на щурца. Няма проблеми при монтажа.

3. Без окачване на задвижването на тавана
Често се налага изграждането на специална окачена конструкция за монтаж на задвижванията в гаражи с високи тавани. Това не е необходимо със системата NovoPort®.

4. Без монтаж по тавана
Няма проблеми с монтажа по тавана: не се налага демонтаж или заобикаляне на осветление, греди или тръби. Няма пробиване в стоманобетонни тавани, няма нужда от специални приспособления за гипскартон, няма опасност от пробиване на тънки тавани, няма зацапване от прах при пробиването.

5. Няма увеличение на дълбочината на плъзгане
Стандартните задвижвания за гаражни врати с монтаж чрез таванна релса обикновено са издадени с 30-40 см над вратата и често трябва да се скъсяват на място. NovoPort® пасва идеално!

Качество за вашия дом

Нашите продукти