Гаражна секционна врата с дебелина на панела 45 мм

Новата секционна врата на Novoferm предлага най-доброто от всичко –
енергийна ефективност, сигурност, добър дизайн и високо качество.

Освен, че гарантира дълготрайна работа и високо качество, новата врата на Novoferm – Evolution предлага до 17% по-добра топлоизолация чрез допълнителни изолационни уплътнения. Новите оптимизирани стоманени секции се произвеждат само от двустенни, термично разделени „сандвич“ панели с дебелина 45мм.

Повече за ISO 45 Evolution

Новата секционна гаражна врата на Novoferm – Evolution е врата, която предлага на ползвателите си богата гама от предимства и възможности за осигуряване на комфорт, ефективност и красив дизайн, устойчив на огъвания и наранявания. Една от основните нови характеристики, които предлага гаражната врата Evolution, е хармонична визия както от външната, така и от вътрешната страна на вратата. В технологично отношение ексклузивните секции с прекъснат термомост, с PUR сърцевина от твърд пенопласт и допълнителните уплътнения между секциите, се грижат за още по-добрата топлинна изолация.

Новата секционна гаражна врата ISO 45 EVO осигурява и сигурен монтаж, благодарение на регулируемия подов профил. Огромния избор на мотиви, повърхности и цветове от гамата на Novoferm правят вратата адаптивна за всякакъв вид дизайн на вашата фасада и осигуряват едновременно усещане за модерност и добра функционалност. За да засилите визуалния ефект на вратата, както и нивото на сигурност на дома ви, Novoferm предлага допълнителни опции като стилно LED осветление и светлинна бариера за максимална безопасност.

ПРЕДИМСТВА

  • Термопанели с дебелина 45 мм
  • Подходяща за частни гаражи с ширина между 2250 и 5500 мм
  • Високо качество с гаранция
  • Равномерен ход и стабилност благодарение на надежден дизайн
  • Сертифицирана от TÜV
  • Максимална лична безопасност с функция за защита от прищипване на пръстите
  • Перфектна функционална надеждност и лесно управление с торсионна пружина
  • Широка гама от повърхности и цветове (RAL по избор)
  • Опция за автоматично задвижване

ОТЛИЧНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ И ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ

  • Секциите на термопанелите са направени с пълнеж от твърд пенопласт, който осигурява отлична термоизолация. 
  • Между отделните секции има гъвкави уплътнения, които предотвратяват проникването на студен въздух и задържат топлината вътре. 
  • Термоизолационната стойност на панелите е U = 0,46 W/m2K, което е показател за високата им ефективност при запазването на топлината в гаража.

НОВО: Предлагаме ви гаражна секционна врата, която се отличава с изключително висока топлоизолация чрез използването на прекъснат термомост. 

  1. В горната част на секцията е поставено уплътнение за допълнителна топлоизолация.
  2. Новите оптимизирани стоманени секции се произвеждат от двустенни, термично разделени „сандвич“ панели с прекъснат термомост, чиято дебелина е 45 мм.
  3. Панелът на вратата осигурява температурно разделяне между външната и вътрешната част, което намалява загубата на топлина до минимум.
  4. За още по-добра топлоизолация между секциите е добавено допълнително изолационно уплътнение.
  5. Външната обшивка е изработена от висококачествени материали и предлага богат избор от цветове, повърхности и мотиви.

ВЪТРЕШНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

АКЦЕНТИ

  1. Ново: Хармонична визия от вътрешната страна на вратата
    Едно от ключовите предимства на гаражната врата Evolution е изчистената и хармонична визия от вътрешната страна на вратата. Повърхността е боядисана в трафик бяло, подобно на RAL 9016. Секциите на вратата, както и крайните им елементи, са в цвят RAL 9016, което означава, че външният цвят на вратата не се показва от вътрешната страна при свързването на секциите
  2. Ново: Изолация с прекъснат термомост
    Гаражната врата e съставена от ексклузивни секции, които са снабдени с прекъснат термомост, PUR сърцевина от твърд пенопласт и допълнителни уплътнения между секциите. Тези иновативни функции гарантират по-висока термоизолация
  3. Ново: Регулируем подов профил
    С иновативния регулируем подов профил, новата гаражна врата позволява компенсация на малките неравности на пода до 10 mm. Допълнително, благодарение на надлъжните отвори, монтажът става гъвкав и удобен.
  4. Гъвкав избор: Варианти за пружинни механизми
    Секционната гаражна врата ISO 45 EVO предлага възможност за избор между пакет тройни пружини и торсионни пружини. Вертикалните тройни пружини са предпочитани при ограничено пространство за монтаж, тъй като изискват по-ниска височина и предлагат гъвкавост в ограничени условия. За големи размери на вратата се предлагат опции за торсионни пружини – предни или задни.
  5. Ново: Оптимизирани двойни ролки на пантите
    С грижа за безупречното движение, висококачествените двойни ролки на пантите осигуряват изключително равномерно и плавно движение на вратата.
  6. Ексклузивно в Novoferm: Задвижване NovoPort®
    Със своето патентовано решение, задвижващата система NovoPort® предлага интегрирана вътрешна клавиатура и индикатор на състоянието на вратата на дистанционното управление, за улеснение при работа. Иновативният и гъвкав страничен монтаж, с възможност за избор отляво или отдясно, предотвратява възможни пречки при монтажа и осигурява свободен таван.
  7. Повишена безопасност: Светлинна бариера „Easy“
    Една от допълнителните опции – предпазна светлинна бариера „Easy“, осигурява още по-голяма безопасност. Тази бариера разпознава препятствия и хора и автоматично спира процеса на затваряне на вратата, ако има нещо на пътя й.
  8. Съвместимост със SmartHome системи
    Гаражните врати оборудвани със задвижване на Novoferm са снабдени с SmartHome функционалност, която може да бъде интегрирана лесно във вече съществуващата ви система SmartHome чрез новите WiFi модули на Novoferm. Нашата техника е съвместима с най-често срещаните системи и функциите могат да бъдат управлявани чрез мобилно приложение или чрез гласови команди с помощта на Amazon Alexa и Google Home.

*Когато се използват врати със секции с подобна дебелина.
** Възможностите и функционалността зависят от конкретните SmartHome системи, компонентите и версиите им.

ВЪНШНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

АКЦЕНТИ

  1. За съвременни частни гаражи с ширина до 5500 mm
    Секционната гаражна врата ISO 45 EVO представлява оптимален избор за съвременни частни гаражи и двойни гаражи с ширина, не по-голяма от 5500 mm. Тя е подходяща както за нови строителни проекти, така и за ремонтни дейности.
  2. Предоставяме ви огромен избор и разнообразие от дизайн на секционни гаражни врати.
    В нашата гама на Novoferm можете да изберете между различни мотиви, повърхности и цветове (RAL по ваше желание), както и множество други елементи на дизайна. Защитното покритие на голяма част от повърхностите и цветовете ги прави устойчиви към външни въздействия и ги предпазва от нежелани последствия.
  3. Ново: Двустенни панели с топлоизолация
    Новите стоманени секции на гаражната врата се произвеждат изключително с двустенни, терморазделени „сандвич“ панели. Тези панели са с дебелина от 45 mm и имат прекъснат термомост. Това осигурява изключително висок коефициент на топлоизолация, като U(p) = 0,46 W/m2K за врати с подобна дебелина на секциите.
  4. Сертифицирана защита против взлом с RC2 пакет за сигурност
    Секционната гаражна врата Evolution осигурява сертифицирана защита срещу взлом благодарение на вградения RC2 пакет за сигурност. Това допълнително предложение включва врата със защита от взлом, класифицирана като RC 2 според стандарта DIN/TS 18194:2020-07. Така можете да се насладите на по-високо ниво на сигурност за вашия дом.
  5. Ново: Качество, което издържа
    Секционната врата Evolution се отличава с високо качество и дълготрайност. Тя е изработена от висококачествени материали и произведена с внимание към детайлите, съчетавайки съгласувани компоненти. Всичко това е спрямо „Made in Germany“ стандартите. Вратата Evolution се отличава със стабилност, която може да издържа на ветрово натоварване до клас 4, осигурявайки висока надеждност и издръжливост.
  6. Защита от прищипване на пръстите отвътре и отвън.
    Секционната врата е проектирана със специален дизайн на секциите и пантите, което осигурява ефективна защита от прищипване на пръстите както отвътре, така и отвън. Това гарантира безопасността при отварянето и затварянето на вратата, предотвратявайки възможността за нараняване.
  7. Ново: Термокаса в ново изпълнение
    Новото изпълнение на термокасата предлага подобрена топлоизолация чрез 3-странна топлинна оптимизация и двойни уплътнения с до 15%* (при монтаж зад отвора). Тази стойност може да варира в зависимост от мотивите и размерите на вратите. С новия комплект термокаси активно се подпомага оптимизирането на енергийния баланс на цялата сграда. Това представлява важна добавена стойност, като помага за поддържане на желаната температура вътре в сградата и намалява енергийните загуби.

*Стойностите се отнасят за врати със сравними дебелини на секциите, а конкретните стойности се определят от мотивите и размерите на вратата.

Изключително добра топлинна изолация

Новите оптимизирани стоманени секции се изработват само от двустенни, терморазделени „сандвич“ панели с прекъснат термомост и дебелина от 45 mm. С включването на допълнителни уплътнения между секциите се постига изключително висок коефициент на топлинна изолация със стойност U(p) = 0,46 W/m2K, което увеличава ефективността в сравнение с го прави сравнително по-ефективен от врати с подобна дебелина на секциите в термично отношение. Това осигурява изключително добра топлинна изолация, като помага за поддържането на удобна и енергоефективна среда вътре в гаража.

Благодарение на регулируемия подов профил, монтажът на вратата е сигурен и лесен.

За по-лесен и сигурен монтаж на вратата, новият подов профил предлага компенсация на неравностите на пода до 10 mm. Това означава, че ако има неравности в пода, подовият профил може да ги компенсира, осигурявайки стабилно и правилно поставяне на вратата. Освен това, надлъжните отвори в профила предоставят допълнителна гъвкавост при монтажа, което улеснява процеса и гарантира по-добра адаптация на вратата към околната среда.

До 15% по-добра изолация

С новия комплект термоизолирани каси, предлаган като опция, се постига подобрение на топлоизолацията чрез 3-странната топлинна изолация и двойните уплътнения с до 15%* (при монтаж зад отвора). Тази стойност може да варира в зависимост от мотивите и размерите на вратата. Новият комплект термоизолирани каси играе активна роля в оптимизирането на енергийния баланс на цялата сграда, като помага за задържане на топлината вътре и намалява загубите.

Предлагаме широк избор и разнообразие от дизайни

Разнообразието от мотиви, повърхности и цветове от гамата на Novoferm ви предоставя безкрайни възможности да персонализирате вашата нова гаражна врата Evolution според вашите желания. Можете да адаптирате вратата към вашия дом и стил, създавайки хармонично съчетание между гаража и къщата ви.

Повърхностите със защитно покритие гарантират, че те ще останат непокътнати от външни влияния, предоставяйки на вашата гаражна врата изискана визия и дълготрайност.

Новата секционна гаражна врата Evolution се предлага в множество нови и модерни цветове, които ще добавят свежест и стил на вашия гараж.

*За врати с подобна дебелина на секциите. Стойностите могат да варират в зависимост от мотивите и размерите на вратата.

Хармония и единство във външния и вътрешния вид на вашата гаражна врата

Интериорната повърхност на вратата е завършена в цвят трафик бяло (RAL 9016), което придава хармоничен външен вид и създава визуален акцент от вътрешната страна. Секциите на вратата, включително профилите и крайните им елементи, са в същия цвят (RAL 9016), като външният цвят на вратата не се вижда от вътрешната страна, където са свързани секциите.

На приложената снимка се забелязва плавния преход на оттенъците на цвета в горната част на секцията на новата секционна врата Evolution, което е възможно благодарение на напредналите технологии в сравнение с конвенционалните секционни гаражни врати.

Висока сигурност

Секционната врата Evolution на Novoferm предоставя най-високо ниво на безопасност. Вие получавате гаражна врата ISO 45 EVO със защита от взлом клас RC 2, което гарантира надеждна защита от нежелано проникване.

За допълнителна сигурност са взети мерки за предотвратяване на прищипването на пръстите както отвътре, така и отвън. Дистанционното управление се осигурява със защитен код, който се променя при всяко използване, и AES 128-битово криптиране, което осигурява защита от външни намеси и неоторизиран достъп.

Тези мерки се вземат с цел да се гарантира вашата безопасност и спокойствие  във вашия гараж.

Функция SmartHome благодарение на премиум задвижванията

Ако изберете гаражна секционна врата от Novoferm, можете лесно да я интегрирате като смарт функция във вашия дом чрез стандартните SmartHome системи на пазара, като например Homematic IP или Delta Dore. За да се възползвате от тази възможност, освен гаражната врата и задвижването от Novoferm, ще се нуждаете и от подходящо приложение от някой от нашите партньори в областта на SmartHome. За да управлявате вратата през приложението, задвижването на гаражната врата се свързва чрез съответната SmartHome централа и модул на Novoferm, които са свързани със стандартен рутер.

Отварянето и затварянето на гаражните секционни врати от Novoferm, както и проверката на състоянието им, могат да се извършват лесно с помощта на избраното приложение. Елементите на хардуера и функционалностите зависят от използваните SmartHome системи, компоненти и версии.

Разгледайте нашите възможности за допълнителна безопасност и стилно осветление, които можем да ви предложим.

Предпазна светлинна бариера „Easy“

За да осигурите допълнителна безопасност на вашата врата, дори когато не сте наоколо и независимо от начина, по който я затваряте – с дистанционно управление или със смартфон, предлагаме нашата нова светлинна бариера. Тя е неотменна част от всяка врата, като надеждно разпознава хора и предмети, и прекъсва процеса на затваряне на вратата, ако има нещо, което препречва пътя й.

LED осветление

LED осветлението подчертава визията на вратата ви и допринася за общия стил на вашата къща. Със своите светодиодни лампи, които имат продължителен живот, вие ще се наслаждавате на качествено осветление при минимален разход на енергия.

ОГРОМЕН ИЗБОР И РАЗНООБРАЗИЕ НА ОБОРУДВАНЕ

Дайте на вашата гаражна врата уникална визия – секционните ни врати ISO 45 EVO могат да бъдат изработени по ваше желание в различни варианти, повърхности и цветове от нашата гама на Novoferm. 

Комбинирайте вашата уникална врата с нашите разнообразни възможности! 

Мотиви на вратата

Без линии

Средни линии

Тесни линии

Microline

Касети

Повърхности

Изберете секционните ни врати ISO 45 EVO в леко грапава текстура Woodgrain или в елегантна гладка повърхност Noblesse, възпрепятстваща задържането на  замърсяванията и влагата. 

NOBLESSE (ГЛАДКО)

WOODGRAIN 

ПОВЪРХНОСТИ И ЦВЕТОВЕ ЗА ТЕРМОПАНЕЛИТЕ

За допълнителна индивидуализация можете да избирате между 14 защитни цветове лак и почти всички RAL цветове.

ЛЕШНИКОВО КАФЯВО
RAL 8011

КАФЯВА СЕПИЯ
RAL 8014

СИВ АЛУМИНИЙ
RAL 9007

КВАРЦОВО СИВО
RAL 7039

БАЗАЛТОВО СИВО
RAL 7012

ТЪМНОСИВО
DB703

СИВИ ШИСТИ
RAL 7015

АНТРАЦИТ
RAL 7016

МЪХЕСТО ЗЕЛЕНО
RAL 6005

ЕЛХОВО ЗЕЛЕНО
RAL 6009

СВЕТЛОСИВО
RAL 7035

ПРОЗОРЕЧНО СИВО
RAL 7040

БЯЛ АЛУМИНИЙ
RAL 9006

СИВ КАМЪК
RAL 7030

Модерни сатенени повърности

САТЕНЕНО БЯЛО
RAL 9016

САТЕНЕНО ПРОЗОРЕЧНО СИВО
RAL 7040

САТЕНЕНО СИВО
DB 703

САТЕНЕНО ТЪМНОСИВО
подобен на RAL 7016

САТЕНЕНО КАФЯВО
RAL 8014

САТЕНЕНО ЧЕРНО
смесен цветен тон

Повърхности с автентичен рустикален дървесен дизайн

ЗЛАТЕН ДЪБ
(гладък)

ТЪМЕН ДЪБ
(гладък)

УИНЧЕСТЪР
(гладък)

НОЩЕН ДЪБ
(гладък)

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОСТЪКЛЯВАНЕ

Стандартно остъкление 

Класически мотив

Ромбоиден мотив

Мотив слънчев лъч

Размери:
Вътрешна страна: ок. 392 x 192 мм
Външна страна: ок. 460 x 260 мм

Дебелина на остъклението:
За мотив на тесни линии, средни линии и без линии:
Прозрачно или прозрачно двойно акрилно стъкло с диаметър 25 мм, за мотив Слънчев ден 20 мм двойно акрилно стъкло.

За мотив на касети:
Прозрачно или прозрачно кристално 20 мм двойно акрилно стъкло.

Светлинни отвори

Кръгло остъкление със стъклодържатели от неръждаема стомана,
с 10-мм двойно акрилно стъкло**

Размери:
Вътрешна страна: диаметър ок. 290 мм
Външна страна: диаметър ок. 350 мм

*Само за гаражни врати с мотив тесни, средни и без линии
**Само за гаражни врати с мотив средни и без линии

Остъклен панел

Дебелина на стъклото 16 мм

Акрилно стъкло с кристална структура

Двойно акрилно стъкло

Двойна преградна плоча поликарбонат

Забележка:

Прозорците и остъклените панели за врати във фолирани цветове и с текстурирани покрития са съчетани в съответния цвят.

ДРЪЖКИ И ЗАКЛЮЧВАНЕ

PVC дръжки в различни цветове и модели

Дръжка
С покритие,
в Super Color или RAL цвят

Дръжка
Стандартно покритие
черен цвят

Предлага се във всички 11 цвята Super Colors и множество RAL цветове

Алуминиеви дръжки

Алуминий
сребърна елоксация

Алуминий
сребърна елоксация

Алуминий
месингова елоксация

Алуминий
с рустикален структурен ефект

Алуминий
с пластмасово
покритие, бял

УСТРОЙСТВО НА ВРАТАТА

  1. Двустенен термопанел
  2. Подово уплътнение
  3. Странични уплътнители
  4. Стоманена поцинкована каса
  5. Печат за качество Novoferm
  6. Опция: Комплект термокаса

Пружинна технология

– пакет от вертикални тройни пружини с двойни стоманени въжета

– торсионни пружини

*За модели с покритие Woodgrain. Ограничението на размера за модели с гладки повърхности е макс. 3000 x 2500 мм.

Качество за вашия дом

Нашите продукти