ГАРАЖНИ ВРАТИ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

SMARTHOME – ПРАВИ ЖИВОТА ПО-КОМФОРТЕН

Повече за SMARTHOME

SmartHome има много предимства: свързването в мрежа и автоматизацията на различни устройства и функции (напр. осветление или отопление) значително повишава комфорта на живот. Така че не е чудно, че тази технология става все по-популярна! В същото време все повече области от ежедневието стават интелигентни, особено след като SmartHome приложенията стават все по-лесни за интегриране и работа.

Ако и вие искате да се възползвате от тези предимства, имате нужда от секционна гаражна врата Novoferm със задвижване и съответното приложение от някой от нашите SmartHome партньори. Кои компоненти са ви необходими зависи от това коя SmartHome система избирате: За Homematic IP и Delta Dore имате нужда от SmartHome централа на съответната система, както и Novoferm plug-in модул за свързване на устройството; за Mediola ® имате нужда от Mediola ® SmartHome централа и Novoferm WiFi модул за свързване на устройството. За Amazon Alexa и Google Home е достатъчен Novoferm WiFi модул.

Всички приложения са достъпни безплатно в App Store за Apple и Android устройства. Настройките на SmartHome решенията могат да се извършат бързо и интуитивно на вашия смартфон след инсталиране на приложение. Ако вече имате SmartHome система от някой от нашите партньори, можете, разбира се, да интегрирате там и секционната си гаражна врата.

Предимства

  • Управлявайте всичките си SmartHome устройства с едно приложение
  • Интуитивно управление с жестов контрол чрез приложение
  • Гласово управление*
  • Управлението на вратата и запитване за статуса на вратата са възможни с помощта на смартфон, таблет или гласов асистент
  • Директно управление или с индивидуални сценарии
  • Възможност за управление на осветлението на задвижването с и без движение на вратата
  • Управление на позицията за вентилация за оптимално проветряване на гаража*
  • Няколко секционни гаражни врати могат да се управляват с едно приложение
  • Максимална гъвкавост чрез времево и пространствено независимо управление

* Хардуерът и функциите зависят от системите, компонентите и версията на SmartHome.

НОВИТЕ СИСТЕМИ ЗА УМНИ ГАРАЖНИ ВРАТИ

ПРОСТО ИНТЕГРИРАЙТЕ ГАРАЖНATA ВРАТA В AMAZON ИЛИ GOOGLE SMARTHOME

AMAZON ALEXA / GOOGLE WORLD

Бърза интеграция с иновативния WiFi модул от Novoferm
Всеки, който избере секционна гаражна врата Novoferm, може лесно да интегрира управлението на вратата, с помощта на новия WiFi модул Novoferm, към най-разпространените в света системи за умен дом „Amazon Alexa“ и „Google Home“. Единственото, от което се нуждаете за интеграция, е WiFi модулът Novoferm. Не се нуждаете нито от отделна SmartHome централа, нито от хъб.

Следователно, интелигентното управление не зависи от локална SmartHome система. WiFi модула Novoferm за интелигентно управление на гаражни врати може лесно да се добави към всички задвижвания, произведени след 2016 г., като просто се свърже към задвижването чрез mini USB. Не е необходим допълнителен хардуер.

Гаражните врати Novoferm лесно стават част от света на Amazon Alexa или Google Home. Отваряйте и затваряйте секционните си гаражни врати, с помощта на задвижване Novoferm, с приложението Amazon Alexa или Google Home и техните гласови асистенти („Amazon Alexa“, „Google Assistant“, „Google Nest Hub“…) или проверявайте статуса на вратата.

MEDIOLA® SMARTHOME SYSTEM: РЕШЕНИЕ ВСИЧКО В ЕДНО

AMAZON ALEXA / GOOGLE WORLD

Mediola ® превръща смарт устройствата в SmartHome:
Независимо от производителя, марката и стандарта

С решението Mediola ® всичко-в-едно, устройства (термостат за отопление, заключване на врата/прозорец и др.) от широка гама производители на SmartHome могат лесно да бъдат интегрирани в една система. Обединете системата, автоматизирайте я и я управлявайте с приложение Mediola®. Резултатът е интелигентно и удобно за клиента универсално решение, което свързва в мрежа радиотехнологиите на различни известни производители с широко използвани радиосистеми и стандарти (напр. Homematic IP, Nuki, Velux, Gardena, Schüco и др.) с Mediola® SmartHome централа, както и с облачни услуги.

Всички марки, съвместими с Mediola ® , могат да бъдат намерени на: www.mediola.com/works-with-mediola .

Това отваря безброй възможности за проектиране на вашия индивидуален умен дом, независимо от производителя на SmartHome компонентите. За да интегрирате секционните гаражни врати Novoferm в SmartHome системата Mediola ®, всичко, което се изисква от Novoferm, е новият WiFi модул Novoferm или IP модулът Novoferm Homematic.

Предварително условие за интелигентно управление на секционните гаражни врати Novoferm чрез приложение или гласово управление е задвижване от Novoferm (произведено от 2016 г.), новият WiFi модул на Novoferm и оптосензори, които откриват препятствията под вратата и автоматично прекъсват процеса на затварянето й.

ФУНКЦИИ ЗА СМАРТ УПРАВЛЕНИЕ НА ВРАТИ

ПРЕГЛЕД НА ФУНКЦИИТЕ

Приложението за управление улеснява работата със секционната гаражна врата по различни начини.

В допълнение към отварянето и затварянето на вратата чрез приложение, запитването за статус на вратата, управлението на осветлението на задвижването и опцията за автоматично преместване на вратата в положение за вентилация или повторното й затваряне увеличават лекотата на употреба.

Отваряйте и затваряйте вашата гаражна врата чрез приложение

ОТВАРЯНЕ И ЗАТВАРЯНЕ НА ГАРАЖНАТА ВРАТА 

Секционните гаражни врати никога не са били толкова удобни за управление: 

независимо дали сте на работа или на почивка – с едно плъзгане на пръста върху сензорния екран можете лесно да отваряте и затваряте вратата си чрез приложението. 

Имате две гаражни врати Novoferm? Още по-добре! 

Приложенията също така позволяват две различни врати да се управляват отделно. 

Възможно с: 

Проверете състоянието на вратата (отворена/затворена…) по всяко време и навсякъде

ЗАПИТВАНЕ ЗА СЪСТОЯНИЕ НА ВРАТАТА

Секционните гаражни врати винаги могат да се управляват надеждно и прозрачно с помощта на смартфон или таблет. Потребителите също могат винаги да проверяват състоянието на вратата, т.е. дали вратата е отворена или затворена – по всяко време и независимо от тяхното местоположение.

Възможно с: 

Изключително ярко и ефективно: LED осветлението на задвижванията Novoferm

LED ОСВЕТЛЕНИЕ  

Активирайте осветлението на задвижването, със или без движение на вратата, лесно с помощта на приложението. Всички задвижвания за гаражни врати от Novoferm имат високоефективно LED осветление. 

Тази лампа е 13 пъти по-ярка от конвенционалните алтернативи със същата мощност, използва по-малко енергия и също така се характеризира с дълъг експлоатационен живот. 

Възможно с: 

Контрол на позицията на вентилация – За оптимална вентилация на вашия гараж

ПОЗИЦИЯТА НА ВЕНТИЛАЦИЯТА ПОДОБРЯВА ЦИРКУЛАЦИЯТА НА ВЪЗДУХА В ГАРАЖА

Отработените газове и влагата влияят на качеството на въздуха във вашия гараж. Тук помага редовното проветряване, което осигурява достатъчна циркулация на въздуха и предотвратява образуването на мухъл. Вратата може лесно да се премести в положение за вентилация с помощта на приложение/гласова команда, което означава, че се отваря с 10 см и позволява обмен на въздух.

Възможно с: 

Запитване за състоянието, отваряне и затваряне на вратата чрез гласова команда

ГЛАСОВО УПРАВЛЕНИЕ С AMAZON ALEXA И GOOGLE HOME

Със системите Amazon Alexa и Google Home вече можете да управлявате вашата секционна гаражна врата Novoferm още по-удобно чрез гласово управление. Дори ако вече имате система SmartHome от друг доставчик, можете да интегрирате Alexa или Google.

Възможно с: 

 

* Хардуерът и функциите зависят от системите, компонентите и версията на SmartHome системата.

НЕОБХОДИМИ КОМПОНЕНТИ НА SMARTHOME

Следните компоненти са необходими за управление на гаражни врати чрез приложение и/или с гласова функция: 

ЗАДВИЖВАНЕ НА ГАРАЖНИ ВРАТИ NOVOFERM
Задвижването за гаражни врати от Novoferm се монтира в гаража и се свързва със съответния модул Novoferm.

Наличност:
От специализирани дистрибутори/търговци на Novoferm

ОПТОСЕНЗОРИ ЗА ГАРАЖНИ ВРАТИ
Ако използвате гласово управление или приложение или ако няма пряка видимост към вратата, системата изисква да бъдат монтирани оптосензори, които откриват препятствия и автоматично прекъсват процеса на затваряне.

Наличност:
От специализирани дистрибутори/търговци на Novoferm

NOVOFERM МОДУЛ
Модулите Novoferm се свързват към задвижването на гаражната врата чрез mini USB порт и установяват връзка със системата SmartHome.

Наличност:
От специализирани дистрибутори/търговци на Novoferm

РУТЕР
Стандартно рутерът е свързан в къщата. Ако вече имате рутер за интернет, можете да използвате него.

Наличност:
В магазините за електроника

SMARTHOME ЦЕНТРАЛА
За обмен на данни Mediola ® изисква AIO Gateway за управление на устройства от различни производители. Alexa и Google Home не се нуждаят от SmartHome централа.

Наличност:
от специализирани дистрибутори и търговци на електроника

ПРИЛОЖЕНИЯ И ГЛАСОВИ АСИСТЕНТИ
Можете да използвате приложенията или гласовите асистенти, за да конфигурирате системата SmartHome и да управлявате секционната гаражна врата.

Наличност (приложения):
App Store или Google Play, безплатно

Наличност (гласови асистенти):
електронни или онлайн магазини

КОМПОНЕНТИ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ СЦЕНАРИИ
За отделните сценарии са необходими допълнителни компоненти.
Ролетни щори, термостати, камери и осветление могат да бъдат автоматизирани с допълнителни компоненти, чиято наличност зависи от съответната SmartHome система.

Наличност:
В магазините за електроника

МОНТАЖ И КОНФИГУРАЦИЯ

Свързването на техниката за управление на вашата секционна гаражна врата чрез приложение/гласова команда или за интегрирането й в система SmartHome, съвместима с нашите продукти, е относително лесно. По принцип стъпките описани по-долу са подобни за всички системи. Всички специални характеристики са обяснени в предоставените описания.

Подготовка за монтаж:

Ето от какво се нуждаете за Smart управление на вашата гаражна врата.

НЕОБХОДИМИ КОМПОНЕНТИ

Секционна врата, задвижване, стандартен рутер с интернет връзка, приложение SmartHome и при необходимост гласов асистент на SmartHome партньора. В зависимост от системата SmartHome ще ви трябват и следните компоненти:

Homematic IP и Delta Dore:
Plug-in модул от Novoferm, SmartHome централа (Gateway) Homematic IP/Delta Dore

Mediola ® :
WiFi модул от Novoferm, SmartHome централа от Mediola ® или Homematic IP модул

Amazon Alexa и Google Home:
WiFi модул от Novoferm

След като вратата и задвижването са монтирани от квалифициран монтажник на Novoferm или наш дистрибутор, могат да бъдат добавени компонентите на интелигентната гаражна врата.

Само за Homematic IP, Delta Dore и Mediola ®

СИСТЕМИ СЪС SMARTHOME ЦЕНТРАЛА:
Интеграция на SmartHome централа

В дома: SmartHome централата контролира комуникацията между отделните SmartHome компоненти. За да направи това, тя трябва първо да бъде свързана към захранването и към рутера с помощта на LAN кабел. Интернет връзката е необходима, за да може централата да се управлява и от разстояние.

Моля, спазвайте специфичните инструкции на съответния производител!

За да се използват приложенията на SmartHome партньора, централата за управление трябва първоначално да бъде конфигурирана според инструкциите, така че секционната гаражна врата Novoferm да може да се управлява.

Интегрирайте задвижването в SmartHome системата

СВЪРЗВАНЕ НА ЗАДВИЖВАНЕТО

В гаража: За да интегрирате задвижването в системата, свържете plug-in модула или WiFi модула към mini-USB порта в задвижването. Можете да намерите точката на свързване, когато отворите капака на устройството.

След включване модулът автоматично преминава в „режим на обучение“ за ограничен период от време. След това модулът трябва да бъде изключен и включен отново.

Забележка: За Homematic IP, Delta Dore и Mediola ® това е стъпка 2, за Amazon и Google инсталацията започва със свързване на задвижването.

Завършете конфигурацията със или без SmartHome централа

НАСТРОЙВАНЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕТО

Стартирайте приложението Homematic IP, Delta Dore, Mediola ® , свържете Plug-in или WiFi модула към SmartHome централата и активирайте опцията „Обучение на устройства“. Сега модулът ще се появи като ново устройство. Със системата SmartHome за различни устройства от Mediola ® вие също имате възможност да интегрирате други съвместими устройства, независимо от производителя.

Alexa и Google: Свържете WiFi модула към вашия собствен WiFi, създайте акаунт в Novoferm, добавете WiFi модула там и го свържете към съответната система. След като задвижването е обучено, то се отнася в различни категории/стаи (отвън, гараж и т.н.). Това е необходимо за функционирането и автоматизацията (осветление, аларма и др.).

Можете да намерите инструкциите тук

КОНФИГУРАЦИЯ С WIFI МОДУЛ

За добавяне на WiFi модула ви предоставяме подробни, илюстрирани инструкции, които показват стъпка по стъпка как да настроите вашата система Amazon Alexa, Google Home или Mediola® SmartHome на вашия смартфон или таблет .

SMARTHOME ПАРТНЬОРИ

НАШИТЕ SMARTHOME ПАРТНЬОРИ

HOMEMATIC IP

С Homematic IP, ако желаете бихте могли да управлявате всички аспекти на умния си дом. Благодарение на Plug & Play тази система е подходяща за последващ монтаж и директно пускане в експлоатация. Независимо дали използвате цялостна система SmartHome или просто искате да управлявате вашата секционна гаражна врата чрез приложение, Homematic IP ви предлага практично и лесно за потребителя решение.

Научете повече за възможностите на Homematic IP системата на www.homematic-ip.com

DELTA DORE

Отоплението, ролетните щори, осветлението, алармените системи и разбира се секционните гаражни врати Novoferm могат да се управляват с приложението TYDOM от Delta Dore. Разнообразните функции улесняват ежедневието на потребителите и могат да бъдат адаптирани към индивидуалните нужди.

Научете повече за възможностите на системата Delta Dore на www.deltadore.de

Mediola ®

Mediola ® предлага интелигентно и удобно за клиента решение „всичко в едно“ за свързване в мрежа на голямо разнообразие от смарт устройства – независимо от производителя и безжичната технология. Системата Mediola ® SmartHome може да се управлява с едно от наличните приложения Mediola ® . Възможна е и интеграция на системите Amazon Alexa или Google Home.

Научете повече за Mediola ® и всички съвместими марки устройства на www.mediola.com или www.mediola.com/works-with-mediola

Amazon Alexa и Google Home

Amazon Alexa и Google Home предоставят практични системи за работа в мрежа и интелигентено управление на съвместими устройства. Управлението може да се извършва ръчно чрез приложение за смартфон или, ако желаете, чрез гласова команда, благодарение на интелигентния високоговорител – така нареченият гласов асистент.

Можете да намерите приложението Amazon Alexa и приложението Google Home безплатно в App Store или Google Play. Можете да закупите гласовия асистент онлайн или магазините за техника.

ПРЕГЛЕД НА СИСТЕМИТЕ И КОМПОНЕНТИТЕ

В зависимост от това коя SmartHome система изберете, ще ви трябват различни приложения и компоненти от Novoferm или други производители.

Таблиците по-долу ви показват накратко кои приложения и кой хардуер принадлежат на коя система.

Качество за вашия дом

Нашите продукти